Trapmatten zelf leggen

MICOSTEP® Trapmatten zelf plaatsen is eenvoudig. Ga volgens onderstaande punten te werk en uw trapmatten zijn in een mum van tijd gelegd. Gebruik bij voorkeur alleen de bijgeleverde trapmatten tape om de trapmatten of trapmaantjes op de traptreden te bevestigen. 

Stap 1) Trapmatten ontvetten

De meegeleverde dubbelzijdige tape is onze trapbekleding eenvoudig aan te brengen op o.a. traptreden van hout, traptreden uit kunststof, traptreden uit staal en traptreden uit aluminium. Voorwaarde voor een goede hechting met het traptredenoppervlak is dat de traptreden glad , vlak en vetvrij zijn.

Voor u de Micostep® trapmatten gaat aanbrengen moeten de traptreden dan ook ontvet worden. Voor het ontvetten van de traptreden adviseren wij ’St. Marc’ of ‘Ammonia’.

Stap 2) Looppad uitzetten

Plaats van trapmatten op de traptreden aftekenen, zie figuur 1. Begin  bij de bovenste traptrede en werk vervolgens alle traptreden van boven naar beneden af.

Bij een gedraaide trap worden de trapmatten vaak niet in het midden van de traptreden geplaatst. U krijgt het beste resultaat door de trapmatten in een vloeiende baan te leggen.

Stap 3: Tape aanbrengen

Met de meegeleverde dubbelzijdige tape is onze trapbekleding eenvoudig aan te brengen op o.a. traptreden van hout, traptreden uit kunststof, traptreden uit staal en traptreden uit aluminium. Voorwaarde voor een goede hechting met het traptredenoppervlak is dat de traptreden glad , vlak en vetvrij zijn.

Breng de dubbelzijdige tape aan volgens afbeelding.

Het schutvel van de dubbelzijdige tape moet u nu nog niet verwijderen! 

Stap 4: Trapmatten aanbrengen

Verwijder de schutvellen van de tape van de onderste trapmat. Houd de trapmat horizontaal en beweeg de trapmat met de 90 graden hoek tegen de kopse kant van de traptrede.

Druk de trapmat recht naar beneden. Zorg dat de 90 graden hoek van de trapmat de kopse-kant van de traptrede raakt. Druk de trapmat goed aan door er kort op te gaan staan. Bevestig de overige traptreden op de dezelfde manier, van beneden naar boven.

 

Belangrijk

Micostep® trapmatten zijn eenvoudig te plaatsen met onze dubbelzijdige tape, die wordt meegeleverd bij uw bestelling. Wij adviseren u om deze tape van Micostep® te gebruiken voor de bevestiging van de traptreden.

Micostep® trapmatten kunt u eenvoudig hergebruiken. De dubbelzijdige tape laat makkelijk los bij hoge temperaturen.